GL en CU blijven bij bezwaren

Een overleg met twee topmilitairen heeft niets veranderd aan de bezwaren van GroenLinks tegen een nieuwe missie naar Afghanistan. Kamerleden spraken vanavond met Commandant der Strijdkrachten Van Uhm en de directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD).

GroenLinks-leider Jolande Sap zei na afloop dat het standpunt van haar partij niet is veranderd. Ook de ChristenUnie twijfelt na het overleg nog steeds over de missie in de Afghaanse provincie Kunduz.

Het kabinet wil 545 man naar Kunduz sturen voor een politietrainingsmissie. De steun van de oppositiepartijen GroenLinks en ChristenUnie is nodig voor een Kamermeerderheid. Sap heeft eerder al gezegd dat haar fractie niet kan instemmen met het plan dat nu op tafel ligt. D66 heeft nog geen definitief standpunt ingenomen.

“Ik zal knokken”

Premier Rutte heeft nog steeds goede hoop dat hij de nieuwe missie naar Afghanistan door de Tweede Kamer kan loodsen. “Ik zal knokken voor een meerderheid”, zei hij na afloop van een ontmoeting met EC-voorzitter Barroso in Brussel. Donderdag neemt de Tweede Kamer een besluit over de missie, daarvoor is er nog een debat met het kabinet.

NOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: