Rechts kabinet voorbode voor aanstaande politieke ramp

“Een toekomstig rechts rompkabinet is de voorbode van een aanstaande politieke ramp.” Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag in het debat met informateur Lubbers over de formatie van een VVD-CDA-kabinet met gedoogsteun van de PVV: “Er moet 18 miljard bezuinigd worden, en dat wordt door rechts niet gehaald bij de duurste villa’s, niet bij topinkomens, niet bij de banken en niet bij de JSF en defensie. Wie wel gaan betalen zijn de buschauffeur, stratenmaker, verpleegkundige, AOW’er, mensen met een uitkering, mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg en iedere postbode. Zij betalen, als het aan rechts ligt, de crisis. Ik vraag me af of iedere PVV stemmer dit ook met zijn stem bedoeld heeft.”

Volgens Roemer steken CDA en VVD hun hoofd diep in de strop van Geert Wilders: ”Wij moeten ons afvragen waarom het CDA liever Wilders als schaduw premier heeft dan dat het wil samenwerken met andere partijen.” Roemer kondigt aan dat voor hem de positie van Wilders niet onaantastbaar is. “Elke grensoverschrijdende opmerking van de PVV zal ik de toekomstige Minister-president aanrekenen en hem daar ook voor verantwoordelijk voor houden. Op dit gebied zullen wij het gedogen niet gedogen”

Net als maandag herhaalde Roemer zijn oproep tot linkse samenwerking als alternatief voor rechts. “Mijn voorstel om te komen tot een alternatief regeerakkoord voor een centrumlinkse coalitie is oprecht, gemeend en zéér verstandig,” zo zei hij in het debat: “Laten wij samen optrekken om Nederland te laten zien dat we sociaal en menselijk uit deze crisis kunnen komen. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat het CDA tot inkeer komt en dat er wél een sociaal kabinet kan komen.”

SP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: