Marokko verdrijft opnieuw buitenlandse christen

Een leraar die een vermeende poging deed om moslims te bekeren tot het christelijk geloof is Marokko uitgezet. Volgens de Spaanse krant El Pais hebben de autoriteiten Sara Domene beschuldigd van het “bedreigen van de openbare orde”. Het is een algemene uitdrukking die wordt gebruikt voor het uitvoeren van ‘proselitisme’, het proberen te bekeren van mensen tot je eigen mening (geloof).

Domene, ook lid van een evangelische gemeente, ontkent de beschuldiging en zegt dat ze in Marokko was om Spaanse les te geven. Maar de beschuldiging die een einde maakte aan haar verblijf in Marokko leidt tot strenge sancties. De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst, terwijl de islam wordt aangewezen als staatsgodsdienst. Elke kritiek op de islam is verboden en valt onder het wetboek van strafrecht. Op overtreding van die wet staat een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

De overheid is dit jaar bijzonder waakzaam bij het verdedigen van die wet. In maart werden 20 buitenlandse zendelingen die eveneens zijn beschuldigd van proselitisme uit Marokko gedreven. Deze beslissing van koning Mohammed VI werd kort daarna gesteund door ongeveer 7.000 Marokkaanse theologen. Verschillende agentschappen houden er rekening mee dat deze actie de weg opent voor een nieuwe golf van deportaties en uitzettingen van gelovigen en christelijke werkers.

Klik hier voor het bericht “Overal hoorden we het gehuil van kinderen”.

Jeffrey Schipper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: