Londen zet Israëlische diplomaat land uit

Groot-Brittannië zet een Israëlische diplomaat het land uit naar aanleiding van het gebruik van vervalste Britse paspoorten bij de moord in Dubai op een kopstuk van de militante Palestijnse beweging Hamas. Dat heeft de Britse zender Sky News dinsdag gemeld.

Mahmoud al-Mabhouh, een prominent lid van Hamas, werd op 20 januari in zijn hotelkamer in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten vermoord. Er wordt druk gespeculeerd dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad achter de moord zit. Israël weigert dit te bevestigen of te ontkennen.

De politie van Dubai verdenkt 27 personen van betrokkenheid bij de moord. De verdachten gebruikten valse Britse, Australische, Franse, Ierse en Duitse paspoorten, wat een diplomatieke rel tussen Israël en de betrokken landen heeft veroorzaakt.

Britse media meldden dat Israël vermoedelijk de paspoorten van twaalf Britten heeft vervalst. Van hen wonen zes in Israël en zes in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph is Ron Prosor, de Israëlische ambassadeur in Groot-Brittannië, maandag over de resultaten van het onderzoek naar de affaire ingelicht.

DePers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: